Champagne Krug
Det finns champagne, och sedan finns det Krug.
Det är så man säger på vinhuset och jag kan inte annat än instämma. Vid ett besök hos Krug kläckte en kollega uttrycket ”Perfektion in Absurdum” och ett par kända matprofiler konstaterade, efter att jag bjudit på Krug Vintage: ”Fredrik, du har Krugifierat oss”. Så starkt är intrycket av detta fantastiska, nästintill löjligt perfekta vin.
Historien om Krug
Sedan 1843 har familjen Krug stolt och med stor målmedvetenhet producerat en unik champagne med markant särprägel. Deras champagne är en levande legend som har förts vidare i sex generationer. Krugs grundare, Johann-Joseph Krug, var en ensamvarg som lämnade en bekväm position i ett etablerat champagnehus för att slå sig fram på egen hand. Han hade en stor talang och en ambition att skapa en champagne med en smak helt olik alla andra på marknaden. Efterföljande generationer av familjen Krug har inte bara hedrat hans prestation, utan även förstärkt den med äkta stolthet och passion för sitt hantverk.
Från noggrant utvalda druvor, till födelsen av vinet i små ekfat och den intrikata processen med att ”blenda”, följt av långa år av lagring i källaren, så föds äntligen Krug champagne. Resultatet är en smak som är direkt identifierbar och ytterst oförglömlig, ett mållöst överflöd av smaker, en extraordinär kontrast av rikedom och makt, friskhet och finess. Krug är inte bara en personlig favorit bland mängder av experter och finsmakare, utan betraktas världen över som det ultimata uttrycket för den perfekta champagnen.
att upptäcka Krug är att dela denna anda, att känna passion, att uppleva något verkligt exceptionellt. Det finns champagne, och sedan finns det Krug.
Krug tillverkar ungefär en halv miljon flaskor årligen, varav cirka 80 % är Grande Cuvée.
Huset äger egna vingårdar på motsvarande 20 hektar, men man köper också skördar från utomstående odlare, nära associerade till huset. Krug ägs idag av LVMH.
Sedan 1843 har familjen Krug stolt och med stor målmedvetenhet producerat en unik champagne med markant särprägel. Deras champagne är en levande legend som har förts vidare i sex generationer. Krugs grundare, Johann-Joseph Krug, var en ensamvarg som lämnade en bekväm position i ett etablerat champagnehus för att slå sig fram på egen hand. Han hade en stor talang och en ambition att skapa en champagne med en smak helt olik alla andra på marknaden. Efterföljande generationer av familjen Krug har inte bara hedrat hans prestation, utan även förstärkt den med äkta stolthet och passion för sitt hantverk.
Från noggrant utvalda druvor, till födelsen av vinet i små ekfat och den intrikata processen med att ”blenda”, följt av långa år av lagring i källaren, så föds äntligen Krug champagne. Resultatet är en smak som är direkt identifierbar och ytterst oförglömlig, ett mållöst överflöd av smaker, en extraordinär kontrast av rikedom och makt, friskhet och finess. Krug är inte bara en personlig favorit bland mängder av experter och finsmakare, utan betraktas världen över som det ultimata uttrycket för den perfekta champagnen.
att upptäcka Krug är att dela denna anda, att känna passion, att uppleva något verkligt exceptionellt. Det finns champagne, och sedan finns det Krug.
Krug tillverkar ungefär en halv miljon flaskor årligen, varav cirka 80 % är Grande Cuvée.
Huset äger egna vingårdar på motsvarande 20 hektar, men man köper också skördar från utomstående odlare, nära associerade till huset. Krug ägs idag av LVMH.