Champagne Xavier Leconte
Champagne Xavier Leconte har en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1870, när Onésime Leconte först började förverkliga sin vision om vinodling. Denna tradition av passion och hantverk har förts vidare genom generationerna, vilket har resulterat i de utsökta champagner som vi känner till idag.
Xavier Leconte, som tillhör den femte generationen av vinmakare, inledde sin karriär 1980 med en ambitiös vision. Den unga vinmakaren påbörjade en noggrann markanalys, utökade vinodlingsarealen och introducerade chardonnay i den redan etablerade odlingen av pinot noir och meunier. År 2000 nådde vingården en totalareal av 10,02 hektar.
Champagne Xavier Lecontes vingårdar omfattar fyrtio små parseller spridda över byarna Troissy, Dormans, Mareuil-le-Port, Vandières och Aÿ. Den mest framstående av dessa är Le Clos de Poiloux, som även ger sitt namn åt cuvée Scellés de Terroirs Lieu-dit: «Le Clos de Poiloux». En annan betydelsefull vingård är La Croisette, som är cirka femtio år gammal och består av meunier, belägen i Troissy.
Alexis filosofi.
Precis som sin farfar Aimé, arbetar Alexis med sina vingårdar och viner på ett enastående sätt. Han organiserar sitt arbete med stor respekt för månens faser och tillämpar metoder som bygger på jordens naturliga kretslopp. Detta gäller både i odlingen av de kvalitativa vinstockarna och i källaren. Alexis praktiserar biodynamiska metoder, vilket ytterligare förstärker hans engagemang för hållbarhet och kvalitet i vinproduktionen.
Champagne Xavier Lecontes vingårdar omfattar fyrtio små parseller spridda över byarna Troissy, Dormans, Mareuil-le-Port, Vandières och Aÿ. Den mest framstående av dessa är Le Clos de Poiloux, som även ger sitt namn åt cuvée Scellés de Terroirs Lieu-dit: «Le Clos de Poiloux». En annan betydelsefull vingård är La Croisette, som är cirka femtio år gammal och består av meunier, belägen i Troissy.
Alexis filosofi.
Precis som sin farfar Aimé, arbetar Alexis med sina vingårdar och viner på ett enastående sätt. Han organiserar sitt arbete med stor respekt för månens faser och tillämpar metoder som bygger på jordens naturliga kretslopp. Detta gäller både i odlingen av de kvalitativa vinstockarna och i källaren. Alexis praktiserar biodynamiska metoder, vilket ytterligare förstärker hans engagemang för hållbarhet och kvalitet i vinproduktionen.