Champagne Tribaut Schloesser
Historien startar i början på 1900-talet då René Schloesser, en ung bonde lämnar sitt hemland Luxemburg bakom sig och beger sig till Champagne. I Champagne träffade han sin kärlek Lucie Coutelas, vars familj var odlare i byn Romery, 1927 gifte de sig.
Champagne Tribaut Schloesser.
Två år senare genomgår Frankrike en stor ekonomisk kris och de kunde inte längre sälja sina druvor till andra champagneproducenter. Det var då man började producera sin egen champagne, huset Champagne Tribaut Schloesser hade fötts! I början producerade man endast runt 1000 flaskor, René packade flaskor på sin cykel, som han lämnade av på tåget till Paris där delar av familjen bodde. Deras uppgift blev att sälja flaskorna i huvudstaden. Efter andra världskrigets avslut 1945 ökade försäljningen av champagne i världen igen och huset kunde nu öka på sin produktion som snart nådde 5000 flaskor.
I fyra generationer har idag familjen Tribaut producerat sin champagne. Egendomen består av 40 hektar vinodlingar med lägen i byarna Romery, Fleury-la-Riviére, Cormoyeux och även i Aÿ. Man skördar druvor från sina egna vingårdar, men har även långtidskontrakt med andra odlare. Husets champagne ligger minst 36 månader på sin jästfällning, ibland längre.
Två år senare genomgår Frankrike en stor ekonomisk kris och de kunde inte längre sälja sina druvor till andra champagneproducenter. Det var då man började producera sin egen champagne, huset Champagne Tribaut Schloesser hade fötts! I början producerade man endast runt 1000 flaskor, René packade flaskor på sin cykel, som han lämnade av på tåget till Paris där delar av familjen bodde. Deras uppgift blev att sälja flaskorna i huvudstaden. Efter andra världskrigets avslut 1945 ökade försäljningen av champagne i världen igen och huset kunde nu öka på sin produktion som snart nådde 5000 flaskor.
I fyra generationer har idag familjen Tribaut producerat sin champagne. Egendomen består av 40 hektar vinodlingar med lägen i byarna Romery, Fleury-la-Riviére, Cormoyeux och även i Aÿ. Man skördar druvor från sina egna vingårdar, men har även långtidskontrakt med andra odlare. Husets champagne ligger minst 36 månader på sin jästfällning, ibland längre.