Välkommen till BestChampagne.se

Champagne Paul Bara

Låt oss introducera en mästare på Pinot Noir. Från den fina Grand Cry byn Bouzy kommer 100% av druvorna till Chantal Baras fina champagner.

Förutom de aromatiska, komplexa champagnerna är de kända för sina fina roséer. Och för er som inte provat stilla rött vin från Champagne – deras Bouzy Rouge är kanske den finaste från regionen.

Champagne Paul Bara
Montagne de Reims är Pinot Noirs kungarike och Bouzy är en av de finaste byarna. Champagne Paul Baras vingårdar ligger i Bouzy, öster om Epernay i Marne dalen och familjen har funnits i regionen sedan 1650-talet. Byn har ett varmare klimat än andra och producerar mer mogna druvor. Byn är klassificerad som Grand Cru.

Champagne Paul Bara är en liten odlare som odlar sina druvor själv och producerar sitt vin under eget namn (RM; récoltants–manipulant). De har kontroll på processen i varje steg från plantering till färdig flaska. Det som utmärker denna producent är att samtliga deras vingårdar är 100% Grand Cru från Bouzy, förutom en liten, 0,5HA, vingård i Ambonnay Grand Cru.

Idag har de 11 HA vingårdar längs de finaste varmaste sydsluttningarna. 9,5HA är Pinot Noir och 1,5 Chardonnay. Genomgående etablerade vinrankor, med snittålder 35-40 år. Sju generationer har odlat druvor sedan 1833 men det var Paul Bara som skapade den nu typiska hus-stilen. Det var inte förrän Paul, efter andra världskriget som de lanserade viner under eget namn. Ganska snabbt utökades vingårdarna, nya pressar köptes in och framgången var ett faktum.