Champagne Pascal Doquet
I Vertus, en liten by söder om Le Mesnil-sur-Oger, alldeles i slutet av Côte du Blancs, finns Champagne Doquet. Pascal arbetar målinriktat för harmoni med naturen. Varsamt arbete i vingården främjar aktiviteten hos microorganismerna.
I Vertus, en liten by söder om Le Mesnil-sur-Oger, alldeles i slutet av Côte du Blancs, finns Champagne Doquet. Egendomen drivs av Pascal, en ytterst ödmjuk och vänlig person. Djupt motiverad, dedikerad till ekologisk och biodynamiskodling startade han 2004 Champagne Pascal Doquet tillsammans med sin fru Laure. Ända sedan början av 80-talet hade Pascal arbetat med familjens egendom, Champagne Jeanmaire, som han ansvarade för från 1995. 2004 köpte han sina systrars vingårdar och startade sitt varumärke Champagne Pascal Doquet och kunde nu starta resan att följa sin övertygelse, att producera vin i harmoni med naturen.
Pascal Doquet producerar 75 000 flaskor på 8,6 HA. Han är i huvudsak odlare av Chardonnay, hela 95% av hans vingårdar med rankor med snittålder 35 år, består av Chardonnay, resterande 5% Pinot Noir. Hans olika vingårdar är sinsemellan mycket olika. Den största arealen har han i södra Côte de Blancs, 5HA. Drygt 1,5 HA är kalkhaltig jord i Le Mesnil-sur Ogers Grand Cru. 2 HA har han i Vertus and Bergères-les-Vertus, ett område med djupare och lerigare jord, tidigare en flodmynning. Söder om Bergères ligger hans pärla, Mont Aimé, en vingård med en för Côte du Blancs ovanlig jordmån, gul kalk, flinta och sand. Pascal är hängiven tanken att låta vinets jordmån styra det slutliga vinet och många av hans viner är vingårdsbetecknade.
Pascal Doquet producerar 75 000 flaskor på 8,6 HA. Han är i huvudsak odlare av Chardonnay, hela 95% av hans vingårdar med rankor med snittålder 35 år, består av Chardonnay, resterande 5% Pinot Noir. Hans olika vingårdar är sinsemellan mycket olika. Den största arealen har han i södra Côte de Blancs, 5HA. Drygt 1,5 HA är kalkhaltig jord i Le Mesnil-sur Ogers Grand Cru. 2 HA har han i Vertus and Bergères-les-Vertus, ett område med djupare och lerigare jord, tidigare en flodmynning. Söder om Bergères ligger hans pärla, Mont Aimé, en vingård med en för Côte du Blancs ovanlig jordmån, gul kalk, flinta och sand. Pascal är hängiven tanken att låta vinets jordmån styra det slutliga vinet och många av hans viner är vingårdsbetecknade.