Champagne Palmer
Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947.
Under ledning av Henri Foureur och Jean Quendardel utvecklades kooperativet och flyttade 1959 från Avize till centrum av Reims. Genom förvärv av champagnehuset H Goulet och tre angränsande egendomar fick man då även tillgång till stora underjordiska källare och grottor där man idag lagrar sina viner.
1967 bytte man namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne – känt som Palmer & Co.
Idag ingår fler hundra odlare i kooperativet och tillsammans äger man över 400 ha vinodlingar.
Sedan 1985, då produktionen överskred en miljon flaskor har man kontinuerligt investerat i vad som blivit en av de mest moderna och högteknologiska vinifikationsanläggningarna i Champagne.
Bland annat var man först med att anskaffa den nya Coquard-pressen (hydralisk press) och har i dag åtta sådana.
Expansionen har fortsatt med förvärv av källare och byggnader på rue Champ de Mars och har fördubblat lagringskapaciteten.
Där betyder tradition och erfarenhet allt.
Den personal som arbetar i källarna lär sig från generationen innan, detta för att kunskapen om de traditionella metoderna är så viktiga för Champagne-husets framgång.
Champagne Palmer har tillgång till druvor från 365 hektar av ett brett spektrum, utspridda växtplatser i cirka 40 olika lägen.
Många färger och nyanser av druvor gör att Palmer´s källarmästare har möjlighet att komponera en champagne efter husets riktlinjer.
180 av dessa 365 hektar är vingårdar klassificerade i Grand och Premier Crus.
Druvtillgången är indelad i 50% Chardonnay, 40% pinot noir, 10% pinot Meunier.
Detta är även proportionerna som formar den unika stilen av Champagne Palmer´s cuvee.