Välkommen till BestChampagne.se

Champagne Nathalie Falmet

Nathalie Falmet Winegrower & Oenologist
Efter att ha studerat kemi i Paris med en examen i oenologi i Reims 1993 tog Nathalie Falmet över familjegodset och blev vinodlare i ”Côte des Bar”. Hon arbetar parallellt med båda yrkena.

Champagne Nathalie Falmet
Vingården på 3, 40 hektar sköts med hållbar odling på högre kimmeridgisk lerkalkjord där druvsorter, jordar och specifika tomter uttrycker sig naturligt. Tillsammans med olika metoder för vinframställning producerar de en mängd olika årgångar.
"Min filosofi att odla vinstockar, vinframställning och vinframställning är naturligtvis den hälsosammaste, vad beträffar respekten för naturen, men det leder också till en renhet och oöverträffad kvalitet på vinet."

Jag arbetar med hållbart jordbruk, med en liten produktion.
"Enligt min mening är vinets typiska egenskaper inget annat än en kombination av en jordtyp, ett mikroklimat, en växt och en människa."
Det är möjligt att älska ett vin helt enkelt genom att uppskatta personen som gjorde det. Bakom varje etikett finns en vinmakare och det är viktigt att inte koppla bort de två. Naturligtvis har jordarna ett stort inflytande och i varje territorium, i varje kommun, gör vinmakaren skillnaden mellan sitt vin och deras grannar.