Champagne Marc Hebrart
Marc Hebrart har gjort sin egen Champagnes i Mareuil-sur-Ay sedan 1964, och hans son Jean-Paul tog över huset 1997.
Gården äger 15 hektar vinstockar med medelålder 28 år, delade på 65 plats med 75% Pinot Noir i Mareuil sur Aÿ, Avenay, Bisseuil, Hautvillers och Aÿ, samt 25% chardonnay från Chouilly, Oiry, Avize, Dizy.
Ingen meunier används.
Champagne Marc Hebrart är medlem i Club Tresor sedan 1984.
Club Trésors består av 29 odlare som är utvalda från de finaste områdena i Champagne-regionen, var och en erkänd för kvaliteten på sitt arbete.
Varje champagne utsätts för två blindprovningar (en gång i stillvinet före tappning och igen efter 3 år på flaska) av en panel av passionerade oenologer och odlare.
För mig är 'tålamod' och 'tid' viktiga uppfattningar.
Att vara odlare är ett livsval. Detta yrke är fascinerande, krävande, nära naturen, vilket gör att jag kan göra ett vin baserat på en mosaik av olika plots.
Att vara odlare är att kunna observera och lyssna. Det finns inga fastställda regler, man måste alltid justera.
Jean-Paul Hébrart
Viticulture reasoned:
Reasoned control is necessary by avoiding chemical treatments as much as possible, the fight against cluster worms is carried out by sexual confusion: natural method to avoid the use of insecticide.
Manual harvest
Bucher Membrane Press
Alcoholic fermentation in small tank (50 hl) Malolactic performed
Reserve wine kept at 10°C constant
Aging on deposit in Bottle
Disgorgement about 6 months before marketing
Club Trésors består av 29 odlare som är utvalda från de finaste områdena i Champagne-regionen, var och en erkänd för kvaliteten på sitt arbete.
Varje champagne utsätts för två blindprovningar (en gång i stillvinet före tappning och igen efter 3 år på flaska) av en panel av passionerade oenologer och odlare.
För mig är 'tålamod' och 'tid' viktiga uppfattningar.
Att vara odlare är ett livsval. Detta yrke är fascinerande, krävande, nära naturen, vilket gör att jag kan göra ett vin baserat på en mosaik av olika plots.
Att vara odlare är att kunna observera och lyssna. Det finns inga fastställda regler, man måste alltid justera.
Jean-Paul Hébrart
Viticulture reasoned:
Reasoned control is necessary by avoiding chemical treatments as much as possible, the fight against cluster worms is carried out by sexual confusion: natural method to avoid the use of insecticide.
Manual harvest
Bucher Membrane Press
Alcoholic fermentation in small tank (50 hl) Malolactic performed
Reserve wine kept at 10°C constant
Aging on deposit in Bottle
Disgorgement about 6 months before marketing