Välkommen till BestChampagne.se

Champagne Lombard

Champagne Lombard är ett historiskt hus i Epernay som grundades 1925. Tidigare var det volyminriktat men nu gäller ”kvalitet utan kompromisser”.

Champagne Lombard
Champagne Lombard
Under 2000-talet sålde Thierry Lombard en del av verksamheten och köpte vingårdar samtidigt som han satsade på nylansering av ett annat varumärke.

2008 kom Christophe Pitois till huset som vinmakare och biträdande direktör. Christophe Pitois har ett lidelsefullt intresse för vin, främst för kvalitetsvinerna från hans födelseregion Champagne. Speciellt de många cuvéerna av premier cru- och grand cru-viner från byn Mesnil-sur-Oger som under årens lopp varit verkliga pärlor. Christophe Pitois har nu lämnat huset för en annan producent.

Under hans år som vinmakare har uppstått en ny rörelse i Champagne. Den är en reaktion mot lågprismarknaden och målet är att skapa ett komplement till de stora prestigemärkena.

Betoningen ligger på odlingsförhållandena i Champagne och initiativet kom från några pionjärer bland odlarna.

Effekterna av krisen på volymmarknaden med lågprisprodukter började märkas 2014–2015 genom en nedgång av försäljningspriserna. Samtidigt steg priset på råvaror som druvor och must.

Dåvarande huset Lombard hade svårt att ställa om sig efter de ändrade förhållandena och valde därför att åter börja koncentrera sig på sitt eget märke – Champagne Lombard.

Nuvarande Champagne Lombard använder all frukt från cirka 10 hektar egna vingårdar.

Thierry Lombard har nu dragit sig tillbaka från den dagliga ledningen som han lugnt kunnat överlåta till sonen Thomas Lombard.

Champagne Lombard specialiserar sig allt mer på Premier Cru- och Grand Cru-viner. Ambitionen är att framhålla odlingsförhållandena i Champagne och i vissa fall ända ner på odlingslottsnivå. Målet är att låta konsumenten upptäcka vinerna i sortimentet genom att göra en avsmakningsresa.

Champagne Lombards ambition är en volym under 600 000 flaskor.
Champagne Lombard vill ha ett mycket nära samarbete med de vinodlare som väljer att följa husets intentioner och huset vill betona deras arbete. Champagne Lombard menar att vin från Champagne är mycket mer än ett recept på mer eller mindre väldoserade blandningar.

Det handlar om att sätta fokus på regionen, dess jordar och druvsorter. Det handlar också om att ge medvetna konsumenter något för att fira speciella tillfällen, visa mångfalden och komplexiteten hos våra viner vid en måltid eller för att bara njuta av.