Champagne Lafalise-Froissart Maison d’initiés
Champagne Lafalise-Froissart, en Maison d’initiés, är belägen i hjärtat av Montagne de Reims, omgiven av de prestigefyllda Grand Cru-byarna Verzenay och Verzy. I sina vackra vingårdar odlar man noggrant utvalda druvsorter, främst Pinot Noir och Chardonnay, som bidrar till champagnens unika karaktär och kvalitet.
Familjens historia sträcker sig ända tillbaka till den franska revolutionen. Idag drivs företaget av Paul Froissart, som representerar den sjätte generationen i familjen.
Den första som bar familjenamnet i husets vinberättelse var Charles Chauvet. År 1885 köpte han 27 hektar vinrankor i Verzenay och grundade därmed den lilla familjevingården. Hans son, Georges, följde i hans fotspår och utökade egendomen med ytterligare mark, vilket även hans son Paul gjorde. Vid den tidpunkten omfattade vingården knappt två hektar, vilket var för lite för att försörja familjen, men det markerade början på en lång och stolt familjetradition. Paul Chauvet, född 1902, var en visionär och en mästare på att ta kalkylerade risker som ledde till framgång.
Den nuvarande generationen, Paul, tog över ansvaret 2015 och döpte champagnehuset till Lafalise-Froissarts 2019, då han lanserade sin första cuvée. Paul strävar efter att minimera sin påverkan på naturen och fokuserar på att producera så rena champagner som möjligt. Årsproduktionen ligger på 10 000 flaskor, vilket speglar hans engagemang för kvalitet och hållbarhet.
Den första som bar familjenamnet i husets vinberättelse var Charles Chauvet. År 1885 köpte han 27 hektar vinrankor i Verzenay och grundade därmed den lilla familjevingården. Hans son, Georges, följde i hans fotspår och utökade egendomen med ytterligare mark, vilket även hans son Paul gjorde. Vid den tidpunkten omfattade vingården knappt två hektar, vilket var för lite för att försörja familjen, men det markerade början på en lång och stolt familjetradition. Paul Chauvet, född 1902, var en visionär och en mästare på att ta kalkylerade risker som ledde till framgång.
Den nuvarande generationen, Paul, tog över ansvaret 2015 och döpte champagnehuset till Lafalise-Froissarts 2019, då han lanserade sin första cuvée. Paul strävar efter att minimera sin påverkan på naturen och fokuserar på att producera så rena champagner som möjligt. Årsproduktionen ligger på 10 000 flaskor, vilket speglar hans engagemang för kvalitet och hållbarhet.