Champagne Lafalise-Froissart Maison d’initiés
Champagne Lafalise-Froissart Maison d’initiés befinner sig i hjärtat av Montagne de Reims, ligger Grand Cru-byarna Verzenay och Verzy. I sina vingårdar har man Pinot Noir och Chardonnay.
Familjens historia går ända tillbaka till franska revolutionen. I dag drivs förteget av Paul Froissart, som representerar sjätte generationen i familjen.
Charles Chauvet var den första som bar familjenamnet i husets vinberättelse: 1885 köpte han 27 ha vinrankor i Verzenay för att grunda den lilla familjevingården. Hans son, Georges, köper också några tunnland, själv efterföljd av sin son Paul. Vingården nådde då lite mindre än två hektar, vilket fortfarande är för lite för att försörja sig på, även om detta är början på en lång familjetradition. Paul Chauvet föddes 1902, som var en våghals, mästare i konsten att veta hur man tar risker som lönar sig.
Paul som är den nuvarande generationen tog över ansvaret 2015 och gav champagnehuset namnet Lafalise-Froissarts 2019 då han lanserade sin första cuvée. Paul jobbar med så lite inverkan på naturen som möjligt och vill producera så rena champagner som möjligt.
Volymen är 10 000 flaskor per år.
Charles Chauvet var den första som bar familjenamnet i husets vinberättelse: 1885 köpte han 27 ha vinrankor i Verzenay för att grunda den lilla familjevingården. Hans son, Georges, köper också några tunnland, själv efterföljd av sin son Paul. Vingården nådde då lite mindre än två hektar, vilket fortfarande är för lite för att försörja sig på, även om detta är början på en lång familjetradition. Paul Chauvet föddes 1902, som var en våghals, mästare i konsten att veta hur man tar risker som lönar sig.
Paul som är den nuvarande generationen tog över ansvaret 2015 och gav champagnehuset namnet Lafalise-Froissarts 2019 då han lanserade sin första cuvée. Paul jobbar med så lite inverkan på naturen som möjligt och vill producera så rena champagner som möjligt.
Volymen är 10 000 flaskor per år.