Champagne Jacquinot & Fils
Redan 1929 satte Pierre Jacquinot upp sitt presshus för att börja göra vin. Huset Champagne Jacquinot & Fils bildades.
Champagne Jacquinot & Fils
M. Pierre Jacquinot och hans två söner, Jacques och Jean-Guy startade sin vingård i Epernay 1947. Precis efter andra världskrigets slut. I dag är det Jean-Manuel Jacquinot, son till Jean-Guy som sedan 1998 är oenolog och chef för produktionen tillsammans med François Nicolet, son till Jacques. På 17 hektar runt Epernay odlar man de traditionella druvorna chardonnay till 60 % och resten pinot noir och pinot meunier. Jordmånen är till största delen kalkartad och man arbetar så hållbart man kan i både vingård och vineri enligt så kallad ”lutte raisonnée”.Idag är man medlem i ” Viticulture Durable En Champagne” som är en certifiering som tar ett helhets grepp av produktionen. Certifikatet är giltigt från och med 2017 skörd.
I den handgrävda vinkällaren från 1873, 19 meter under jord, får vinerna vila på sin andra jäsning i flera år innan man degorgerar.
M. Pierre Jacquinot och hans två söner, Jacques och Jean-Guy startade sin vingård i Epernay 1947. Precis efter andra världskrigets slut. I dag är det Jean-Manuel Jacquinot, son till Jean-Guy som sedan 1998 är oenolog och chef för produktionen tillsammans med François Nicolet, son till Jacques. På 17 hektar runt Epernay odlar man de traditionella druvorna chardonnay till 60 % och resten pinot noir och pinot meunier. Jordmånen är till största delen kalkartad och man arbetar så hållbart man kan i både vingård och vineri enligt så kallad ”lutte raisonnée”.Idag är man medlem i ” Viticulture Durable En Champagne” som är en certifiering som tar ett helhets grepp av produktionen. Certifikatet är giltigt från och med 2017 skörd.
I den handgrävda vinkällaren från 1873, 19 meter under jord, får vinerna vila på sin andra jäsning i flera år innan man degorgerar.