Champagne Geoffroy
En odlarfamilj som har producerat sin egen champagne sedan 50-talet. Familjen Geoffroy har rötter i Premier Cru-byn Cumières så långt tillbaka som 1600-talet men det var först på 1950-talet som Jean-Baptistes farfar Roger Geoffroy beslutade sig för att buteljera den egna skörden, i stället för att sälja druvorna till de stora husen.
Man äger 15 ha mark allt ligger runt cumieres med omkringliggande byar. Innan man startade producera sin egen champagne har familjen varit odlare som sålt skörden vidare.
Säljer och köper inga druvor utan använder hela sin skörd själva.
Vineriet ligger i Ay.
Den tidigaste informationen om René Geoffroy är från 1600-talet och visar på en familj av odlare i Champagne som började sälja sina druvor under egen regi. Från start till idag har René Geoffroy alltid varit ett familjeföretag som drivits av känsla och kärlek till jorden. De har status ”Récoltant-Manipulant” vilket innebär att de producerar från sina egna 14 ha vingårdar. Vingårdarna är klassade som Premier Cru och ligger runt Cumières, i närheten av Epernay. Stor del av produktionen sker efter gamla metoder med hjälp av t ex första jäsning som sker på ekfat. Detta ger vinerna en mer intensiv och läcker karaktär. Produktion ca 130 000 flaskor/år.
Säljer och köper inga druvor utan använder hela sin skörd själva.
Vineriet ligger i Ay.
Den tidigaste informationen om René Geoffroy är från 1600-talet och visar på en familj av odlare i Champagne som började sälja sina druvor under egen regi. Från start till idag har René Geoffroy alltid varit ett familjeföretag som drivits av känsla och kärlek till jorden. De har status ”Récoltant-Manipulant” vilket innebär att de producerar från sina egna 14 ha vingårdar. Vingårdarna är klassade som Premier Cru och ligger runt Cumières, i närheten av Epernay. Stor del av produktionen sker efter gamla metoder med hjälp av t ex första jäsning som sker på ekfat. Detta ger vinerna en mer intensiv och läcker karaktär. Produktion ca 130 000 flaskor/år.