Champagne Deutz
Champagnehuset Deutz har funnits sedan 1838 då företaget grundades av William Deutz, som ursprungligen hade rötter i Tyskland. Huset är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 Grand Cru-byarna i hjärtat av Champagne. Huset har en årlig produktion av två miljoner buteljer, varav cirka 60% av dessa säljs lokalt hemma i Frankrike. De senaste tio åren har man gjort stora investeringar i det nu moderna vineriet för att möta upp ett långsiktigt tänkande. Deutz arbetar hantverksmässigt, med stor fokus på hela processen från druva till flaska. De egna druvodlingarna täcker nästan hälften av behoven och resterande mängd köper de in av 22 långtidskontrakterade vinbönder. Dessa relationer vårdar Deutz ömt och de ser odlarna som en del av familjen.
Deutz lägger mycket stor vikt på sin standardcuvée och de använder, utan undantag, bara druvor av bästa kvalitet till standardcuvéen. De använder aldrig det andra pressvinet och lagrar vinet minst dubbelt så länge som lagen säger. Allt detta för att få en standardcuvée med stor komplexitet. Man använder även en ovanligt stor del så kallade "reserveviner", alltså äldre årgångar. Detta för att ytterligare förhöja kvaliteten och uppnå en balanserad smak.