Champagne Demière
Maison Champagne Demière är ett familjeföretag i Fleury la Rivière aktiva sedan 1936. Idag är Audrey och Jérôme Demière, oberoende vinodlare i den tredje generationen.
1936 köptes de första vinstockarna av Fernand DEMIERE, och historien började i Fleury la Rivière. Druvorna som odlades såldes sedan till Négociants fram tills andra världskrigets utbrott.
1945 sålde han sina första flaskor till en vinhandlare i Epernay, medan hans fru Cajia arbetade vingården.
1956 samlade han omkring 80 ar av vinstockar. I år markerar Jack, hans son, till familjens gård. Han var 16 år gammal vid den tiden och hans mål var att utveckla verksamheten. Sedan skapar han ett tjänsteföretag för vinframställning (tappning, disgorging, filtrering), vilket gör att han, tack vare fördelarna, kan utöka sin terroir.
1966 köpte Jack sin egen källare mitt i byn bestående av två traditionella Champagne-pressar (Coquard). Tillsammans med sin fru Arlette påbörjar han en ny era i husets utveckling.
I början av 1980-talet följde huset stadgarna om privata källare (oberoende vinodlare idag), vilket återspeglar dess arbetsmetoder.
1998 tog Audrey och Jérôme över och grundade 2003 företaget A & J DEMIERE. De förvärvade en ny källare 2010 för att få mer ytrymme och för den ökade produktionen och lagringen, och 2015 byggde de en ytterligare ny källare samt utrymme för att kunna ta menot större grupper och sällskap för provningar.
• Odlingsplatserna har en unik “terroir” av sandjord med stort inslag av kalksten och fossil som ger friska och fräscha viner med frukt, syra, kropp, rödbäriga toner och aromatisk karaktär med, mineralitet och sälta.
• Gården odlar 50% Meunier, 20% Chardonnay och 30% Pinot Noir
• Odlingsbar yta ca 9 hektar
• Årsvolym, ca 65 000 flaskor
• Man prducerar 13 olika cuvéer (inklusive 1 Côteaux Champenois Blanc)
Jérôme var medgrundare av Meunier-Institutet, en sammanslutning av producenter som producerar och marknadsför champagne på Meunier druvor.
1945 sålde han sina första flaskor till en vinhandlare i Epernay, medan hans fru Cajia arbetade vingården.
1956 samlade han omkring 80 ar av vinstockar. I år markerar Jack, hans son, till familjens gård. Han var 16 år gammal vid den tiden och hans mål var att utveckla verksamheten. Sedan skapar han ett tjänsteföretag för vinframställning (tappning, disgorging, filtrering), vilket gör att han, tack vare fördelarna, kan utöka sin terroir.
1966 köpte Jack sin egen källare mitt i byn bestående av två traditionella Champagne-pressar (Coquard). Tillsammans med sin fru Arlette påbörjar han en ny era i husets utveckling.
I början av 1980-talet följde huset stadgarna om privata källare (oberoende vinodlare idag), vilket återspeglar dess arbetsmetoder.
1998 tog Audrey och Jérôme över och grundade 2003 företaget A & J DEMIERE. De förvärvade en ny källare 2010 för att få mer ytrymme och för den ökade produktionen och lagringen, och 2015 byggde de en ytterligare ny källare samt utrymme för att kunna ta menot större grupper och sällskap för provningar.
• Odlingsplatserna har en unik “terroir” av sandjord med stort inslag av kalksten och fossil som ger friska och fräscha viner med frukt, syra, kropp, rödbäriga toner och aromatisk karaktär med, mineralitet och sälta.
• Gården odlar 50% Meunier, 20% Chardonnay och 30% Pinot Noir
• Odlingsbar yta ca 9 hektar
• Årsvolym, ca 65 000 flaskor
• Man prducerar 13 olika cuvéer (inklusive 1 Côteaux Champenois Blanc)
Jérôme var medgrundare av Meunier-Institutet, en sammanslutning av producenter som producerar och marknadsför champagne på Meunier druvor.