Välkommen till BestChampagne.se

Champagne David Léclapart

Receptet bakom Davids framgång och personliga viner är nog – hans personlighet. David är en osedvanligt sympatisk och genuin person – en av de mest livsbejakande och charmiga i Champagne.

David Léclapart tillhör gruppen av biodynamiska odlare som anammat Selosse-stilen. För de som tycker om riktigt torra viner från hållbart odlade druvor är David Léclapart champagne en fullträff. Det här är karaktärsfulla viner med ryggrad.

Champagne David Léclapart
En av champagnes mest genuina odlare, David Léclapart finns i sydöstra delen av Montagne de Reims och Premier Cru byn Trépail. Han har22 vingårdar på 200 meters höjd längs de finaste sluttningarna i sydost. David växte upp i en familj vinmakare sedan fyra generationer. När David tog över familjeföretaget 1998 hade han arbetat på Leclerc-Briant. 1999 lanserade han sitt första vin. Redan då odlade han biodynamiskt och redan då fick han god uppmärksamhet från världens vinjournalister. Efter det har han gått från klarhet till klarhet.

Som ofta med de bästa odlarna så är volymerna små och vin-entusiasternas efterfrågan stor. Med 3 HA och en produktion på kring 12 000 flaskor är han en av de minsta odlarna. Lyckligtvis har Franska Vinlistan känt David länge så vi har förmånen att få en relativt sett stor tilldelning till Sverige. För oss som älskar Davids viner gäller det ändå att hänga på låset.

Receptet bakom Davids framgång och personliga viner är nog – hans personlighet. David är en osedvanligt sympatisk och genuin person – en av de mest livsbejakande och charmiga i Champagne. Det här är viner som skapas av en övertygad, genomtrevlig, skicklig man som är sundheten personifierad. Han går sin egen väg, ledd av tankar kring biodynamiskt hållbart bruk av jorden. Han är nog en av de främsta nytänkarna inom biodynamisk vinodling. För David är det ursprunget som räknas – jord, vind, vatten och luft.