Champagne Bruno Paillard
Efter att under 6 år arbetat åt sin far som champagne broker bestämde sig Paillard för att starta sitt eget champagnehus 1981. Detta föranledde en hel del höjda ögonbryn men redan 1988 hade han lyckats etablera sig så pass väl att han fick omnämnanden av bland annat Hugh Johnson.
Enligt Paillard själv så säkrar han kvalitén på sin champagne genom att använda en noggrann selektion samt endast första pressningen av druvorna. Vidare väljer han att lagra sina buteljer 2-3 gånger längre än vad regelverket föreskriver, använder sig aldrig av en dosage högre än brut och skriver alltid degorgeringsdatum på etiketten.
Paillard degorgerar sina större flaskor, jerobaom etc. en gång per år. Flaskorna i vanlig storlek degorgeras varje månad, i omfattning efter marknadens behov. Han använder sig generellt av 60 % av årets skörd, medan reservvinet blandas i olika årgångar med en metod som närmast kan beskrivas som ett solerasystem utan oxidation. Detta ger enligt honom själv möjligheten att bättre balansera årgångar, framförallt i de kalla och i de övermogna åren då andelen reservvin stiger till 50%.
Paillard degorgerar sina större flaskor, jerobaom etc. en gång per år. Flaskorna i vanlig storlek degorgeras varje månad, i omfattning efter marknadens behov. Han använder sig generellt av 60 % av årets skörd, medan reservvinet blandas i olika årgångar med en metod som närmast kan beskrivas som ett solerasystem utan oxidation. Detta ger enligt honom själv möjligheten att bättre balansera årgångar, framförallt i de kalla och i de övermogna åren då andelen reservvin stiger till 50%.