Champagne Alexandre Bonnet
Alexandre Bonnet är ett växande champagnehus som värnat om sin tradition och ”husstil” över flera generationer. Enligt sed i Champagne sker skörden varsamt och för hand för att uppnå högsta kvalitet. Druva för druva, steg för steg. Trots att Alexandre Bonnet är byns största producent är produktionen inte större än 650.000 flaskor om året.
Alexandre Bonnet går tillbaka långt i tiden belägen i den fantastiska byn Les Riceys. Byns 2086 hektar vingårdar gör det till det största vinproducerande distriktet i Champagne-regionen.
Tack vare sina geologiska och geografiska egenskaper erbjuder Riceys vingårdar några av de bästa Pinots Noir druvorna i Côte des Bar.
Redan 1934 började Lucien Noble som odlare med egna vinstockar. Hans passion gick vidare till nästa generation, ända fram till 1970 när René, Serge och Alain Bonnet bestämde sig för att skapa sin egen champagne och grundade Alexandre Bonnet-märket.
Med över 110 hektar vingårdar, moderna och helt integrerade vinkällare, är Alexandre Bonnet Champagne idag ett traditionellt Champagnehus.
Tack vare sina geologiska och geografiska egenskaper erbjuder Riceys vingårdar några av de bästa Pinots Noir druvorna i Côte des Bar.
Redan 1934 började Lucien Noble som odlare med egna vinstockar. Hans passion gick vidare till nästa generation, ända fram till 1970 när René, Serge och Alain Bonnet bestämde sig för att skapa sin egen champagne och grundade Alexandre Bonnet-märket.
Med över 110 hektar vingårdar, moderna och helt integrerade vinkällare, är Alexandre Bonnet Champagne idag ett traditionellt Champagnehus.